2010. május 25., kedd

Az általános iskoláztatás


Az oktatási folyamat elősegíti a találékonyság hatékony fejlesztését, a technológiai társadalom evolúcióját és a kultúra terjedését. Míg az elit számára már az ókor óta léteztek iskolák, annak felismerése, hogy a gyermekkor az élet egyedülálló időszaka - speciális iskoláztatással, társadalmi és érzelmi igényekkel és másfajta értékítélettel - viszonylag új keletű, és Rousseau-hoz, Freudhoz és Piaget-hez kötődik. Annak fölfedezése, hogy a gyermekek nem miniatűr felnőttek, sokkal humánusabb társadalomhoz és a tanuló fejlődési szintjéhez igazított oktatási programok kialakításához vezetett. Az általános iskoláztatás (sőt még a modern egyetem is) a gyerekek speciális igényeinek az említett megnövekedett elfogadásából született - és kényszerűségből is, hiszen az ipari forradalomnak szakképzett munkásokra, tudósokra és mérnökökre volt szüksége. A sokrétű modern technika és hozzákapcsolódóan a növekvő innováció miatt nagy számban van szükség kreatív elmékre és dolgozókra. A feladatok már nem oldhatók meg magányos zsenikkel.

5 megjegyzés:

  1. jóvagy :) blogolsz egy könyvről picit átírod és te vagy a májer , kispofám EGY VERÉB vagy ezt amiket leírsz majdnem szószerint nem ilyen kis faszkópé gondolatai mint te vagyol.. meg sem említed a forrást te Szarkupac mások munkáján májerkedsz fasz, valaki igen is megdolgozott mire ezeket összeszedte és rendszereze ... te meg átírtál 1-2 mondatot és már te vagy a szerző ? kispofám láccik nem volt részed komolyabb felsőoktatásban..mert kibasztak volna mint macskát szarni (Y) ezentúl is KURVAJÓVAGY ajánlom mindenkinek guglizza be az "Emúlt 2000 év legfontosabb találmányai" és kidob egy PDF vessétek össze (Y)

    VálaszTörlés
  2. Remélem az oldalra betett blogleírás visszavesz a trágár stílusodból.

    VálaszTörlés
  3. am bocs meg minden csak az egy sz.. napom volt..
    sajnálom hogy megsértettelek stb..
    tahó vagyok ez tény :) de tényleg bocs remélem nem utálsz..és törölheted a hozzászólásom..sorry:S már bánom szebben kellet volna kifejeznem magam ...

    VálaszTörlés
  4. Semmi gond, lényegében a forrás vonatkozásában igazad volt, csak valóban durva volt a stílus. A kritikát bírni kell, csak építő legyen. A hozzászólásod bennt hagyom mert ha durva is, de egy vélemény.

    VálaszTörlés